Bed, Breakfast & Bike
De Smisse

Historie B&B&B De Smisse

In het jaar 1919 werd in opdracht van de heer A. Reijniers, in het buurtschap “Oudeland” aan de Oranjedijk, een woonhuis met aanliggende smederij en veestal gebouwd. De Oranjedijk was toen nog onverhard, wat voor die tijd trouwens heel normaal was voor dit soort wegen.

Wij, Adrie en Monika van Sorgen, kochten de grond en opstallen in 1989, waarna we de woning, na diverse aanpassingen, gedurende 10 jaar hebben verhuurd als vakantie woning.
In het dagelijks leven runden wij een elektrotechnisch installatiebedrijf en maakten, als het werk het toeliet, verre reizen. Maar na 10 jaar werd groot onderhoud noodzakelijk wat ontaarde in 8 jaar verbouwen en deels nieuwbouw.

Nadat we de woning in februari 2008 als definitief "thuis" hadden betrokken werden de plannen voor een kleine B&B definitief gemaakt. Op de voormalige smederijzolder werden twee kamers met doucheruimte gecreëerd en de vroegere smidse werd omgebouwd naar algemene verblijfs-/eetruimte. In aangepaste stijl werden de ruimts met oude materialen aangekleed en opgesierd met souverniers uit de vele landen van onze reizen. Ook nu weer werd vrijwel alles eigenhandig uitgevoerd en met voldoening konden we eind 2012 onze B&B&B De Smisse inschrijven. De 3e "B" hierin staat voor: "Bike". Hét transportmiddel om ons mooie Zeeuwsvlaanderen te ontdekken.

We hopen onze gasten een passende verblijfplaats aan te bieden in het weidse Zeeuwsvlaamse polderlandschap.

 

Adrie en Monika van Sorgen